16 Ağustos 2018 Perşembe

15 Ekim 2013


Bu yazı Melih KASAP tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilerek kullanılabilir.


 15 Ekim 2013 Kurban Bayramının 1. günü sabahı Saat 08:00 suları. Arife günü sabah aldığımız nöbetin son saatleri... 

    İtfaiye Komutadan arandık. Esenyurt'ta Mobilya aksesuarları imal eden 5 katlı fabrikada büyük bir yangın olduğu, çevre birçok ilçeden ekiplerin müdahale ettiğini ve bir şahsın da mahsur kalmış olduğunu bildirdi. Müdahale eden ekiplerin büyük çoğunun suyunun bittiğini ve su takviyesi yapılması gerektiğini belirttiler.  

     İski ile irtibata geçtiklerini ve oradaki görevliden su takviyesi istediklerini, ancak bayram sabahı olması dolayısıyla birçok araç şoförünün namaza gittiğini, kalan şoförlerin ise yeterli olmayacağını söylediler. Oksijen tüplü bir ekibin mahsur kalan şahsı aramak için fabrika içine girdiğini de belirterek yardımımızı istediler. 

  Hemen çevre ilçe Belediyelerle (B.ÇekmeceEsenyurtBeylikdüzü, Arnavutköy, Avcılar, K.Çekmece, Bakırköy, B.Evler, Bağcılar) irtibata geçilerek Fen işleri, Temizlik işleri, Park ve bahçeler müdürlükleriyle görüşülmüş, yangın durumu aktarılıp su takviyesi için İtfaiye Komutayla görüşmeleri sağlanarak gerekli koordinasyon sağlanmıştır.  

   Nöbeti devrettiğimiz saatte yangına müdahale ve mahsur kalan kişiyi arama çalışmaları devam ediyordu. Eve vardığımda (ki yaklaşık 2 saatlik bir yolum var) internetten yangınla ilgili son durumu öğrenmek için baktığımda; tüm İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik yoğun çalışması sonucu yangının kontrol altına alındığı ve mahsur kalan kişinin kurtarıldığını öğrendim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder